איך לדבר בצורה ברורה ואפקטיבית

אחד הדברים הראשונים שאנחנו צריכים לעבוד עליהם כשזה מגיע לדיבור בפני קהל הוא למצוא את הדרך הנכונה להעביר את המסר. אמנם יהיו כמה וריאציות באופן שבו אתה עושה זאת בהתבסס על הקהל והנושא שאתה צריך לדון בו, יש כמה כללים שאתה יכול לעקוב אחריהם, ללא קשר למצב. אנשים רבים שנכנסים לדיבור בפני קהל חושבים שהם צריכים להיות מרשימים כל הזמן או שאף אחד לא יקשיב להם בכלל. הֵם רוצה להשתמש באוצר מילים גבוה ובמחשבות מורכבות כדי להבין את הנקודה ברחבי. אבל זה לא עובד כל הזמן. זה יכול להקשות על הקהל להבין מה נאמר ועלול להרוס את הוֹדָעָה. בנוסף, כשאתה מנסה להיות מרשים, במקום אם תתמקד במסר שבהישג יד, אתה עלול להיכנס מעל הראש, מה שיגרום לך להיות עצבני יותר מבעבר. במקום לדאוג מכל הדיבורים המפוארים והמילים הגדולות, הגיע הזמן לקחת את זה לכיוון השני. דיבור ברור הולך להיות כלי יעיל יותר בלהעביר את המסר אל קהל שאתה עובד איתו. זה לא אומר שאתה חייב לטמטם את כל המידע שאתה מציג (למרות שלפעמים זה עוזר). זה פשוט אומר שאתה יכול לעבוד עם שפה פשוטה והסברים פשוטים יותר. אם הרעיונות שלך חשובים, אל תנסה להסתיר אותם מאחור צעיף של מילים רק כדי להישמע מרשים. אתה יכול להשתמש בכל ניסוח מפואר שהיית רוצה, אבל אם הרעיון מוסתר, אף אחד הולך לשים לב לרעיונות הגדולים. הנה 4 דרכים ורעיונות שיעזרו לך להקליל את המסר שלך ויעזרו לך לדבר בפשטות

1. תכבד את הנושא!

היכולת לדבר בצורה ברורה הולכת להתחיל ולהסתיים עם הרעיון שלך. לא משנה מה הרעיון המרכזי של הנאום, אתה צריך לוודא שהרעיון נמצא בחזית ובמרכז ותן לזה לעבוד בשבילך. אל תהרוס את כל העבודה על ידי כך שהיא תיראה מפוארת. רעיון טוב יכול לעמוד בפני עצמו. נסו לא לרכך את הרעיון. שימוש במילים כמו "לחשוב", "להרגיש" ו"להאמין" יכול להפוך את הנושא שלך להראות יותר כמו דעה ויכול לגרום לקושי לאחרים לקבל את הנושא . חקור את הרעיון, תבנה סטטיסטיקה נכונה ואחרי זה הגיע הזמן לבנות מצגת מעניינת. תזכור שהמצגת נמצאת כדי לעזור לך להעביר את הנושא בצורה טובה יותר וברורה יותר, ולכן יש להשתמש בה בתבונה.

תהיה עצמך

כשמישהו נושא נאום ומנסים להשתמש בהמון מילים גבוהות, ומנסים לתת הסברים מסובכים במקום לדבר פשוט, זה בגלל שהם מנסים להיות משהו שהם לא. זה יכול להיות חכם יותר, משכיל יותר, יותר מקצועי, מגניב יותר או משהו אחר. בשורה התחתונה זה גורם להם להתחבא מאחורי האני האמיתי שלהם ולפעול בדרך אחרת. זאת מלכודת! אל תדברו בשפה שאתם לא רגילים לדבר בה, זה יהפוך את המילים לפוקוס של ההרצאה/ של השיחה ויוציא אותך מריכוז, בנוסף הקהל יכול לזהות ישר חוסר אותנטיות, ואין דבר שאנחנו שונאים אותו יותר מחוסר אותנטיות. תשתמש בשפה פשוטה, ברורה בלי להתנשא (תזכור, אם אתם לא יכולים להסביר נושא מסוים לילד בן 7, אתם לא באמת מומחים בנושא 🙂 )

תשתמש במילה הקצרה יותר

מילים גדולות יכולות להישמע מרשימות, אבל לפעמים הן יסתירו את מסר אמיתי שאתה מנסה לחלוק עם אחרים. ממליץ לך מאוד לבחור את המילה שעושה את הכי הגיוני לצרכים שלך. כשיש לך אפשרות בין שתי מילים, תמיד עדיף ללכת עם הקצרה יותר. זה יוודא שהמסר שלך לא מוסתר מאחורי כמה מהגדולים האלה מילים ויכולות להיות הרבה יותר טובות עבור המסר (ובנוסף קל יותר עבור לך לזכור). כמובן שאנחנו נמצאים בתקופה שבה הריכוז שלנו הולך וקטן, אין לנו זמן להקשיב מכיוון שיש המון גירויים בעולם שנלחמים כל הזמן על תשומת הלב שלנו. ולכן אם לא תהיה מהיר, ברור ופשוט במסר שלך זה פשוט לא יעבוד!!!

תוסיף מילים כמו "אני" ו"את/ה"

טעות נוספת שהרבה אנשים עושים בזמן שיחה או בזמן נאום זה ליצור טון דיבור מרוחק (כמו שהמפקדים עושים בצה"ל לפעמים), זה אולי עובד בצה"ל אבל בחיי היום יום זה פשוט לא תופס. אמנם יש כאלה כתיבה שבהן אתה יכול להיות טיפה יותר מנוכר, כמו בעיתון, אתה תגלה שזה לא המקרה לעתים קרובות כאשר אתה מדבר בפני קהל. כדי לשנות את זה, אתה תצטרך להוסיף קצת מילים שיגרמו לקהל להתקרב אליך יותר. לדוגמא היכולת לספר סיפור אישי על חייך ולקשר את הסיפור לרעיון השיחה יכולה לגרום לך לזכות בנקודות זכות עם הקהל, בנוסף שימוש במילים כמו "אני" "את/ה" "אנחנו" יכולות להוסיף מימד מעניין לשיחה מכיוון שמילים אלה מקרבות את הקהל לשיחה שלך. הדבר הכי גרוע שאתה יכול לעשות בזמן שיחה או בזמן נאום, זה להתרחק מהקהל שלך. קהל שלא מתחבר למי שמדבר לא מגיב טוב לנאום ובדרך כלל לא מקבל את רעיונותיו, במיוחד אם אתה רוצה למכור מוצר או רעיון אתה חייב להשתמש במילים מקרבות!

זו מצוינת לספר את הסיפור שלך ויעזור לקהל להרגיש כמוך . אתה תראה שזה גורם לשיחה שלך להיראות אנושית יותר, מה שיעסיק את הקהל שלך יותר. אתה יכול גם למשוך את הקהל בצורה מלאה יותר כשאתה מדבר ישירות אליהם ועליהם במקום להשתמש ב"מישהו" או "אנחנו". במקום לנסות לנאום נעשה בגוף שלישי.

הנה משימה בשבילך, תנסה בנאום אחד לנאום אך ורק בגוף שלישי ואילו בנאום שני תשתמש במילים ישירות לקהל , אתה תראה את ההבדל בין שני הנאומים. אתה יכול לבחור לעבוד עם מקליט כדי לראות מה ההבדלים בין שני הנאומים

לסיכום

אני מאוד אוהב את המשפט "מה ששנוא עליך, אל תעשה לחבריך" זה תופס גם בזמן שיחה ובזמן נאום

תחשוב איך אתה היית רוצה שידברו איתך, רוב הסיכויים היית רוצה שידברו איתך באופן ישיר (דוגרי) בצורה פשוטה ולא מסבכת. כולנו כאלה.

רובנו לא רוצים להקשיב להרצאות שהמרצה משתמש שמה במילים גבוהות במיוחד ובסיפורים מסורבלים. אנחנו רוצים מישהו כמונו (שמבין בנושא שהוא מרצה עליו)

 

2 נשים יושבות לי מדורה ביער
pexels-oleksandr-pidvalnyi-344102

נכתב לאחרונה

שפת הגוף של אנשים מצליחים: איך לשדר ביטחון עצמי גבוה בעזרת שפת גוף
דמיינו את הרגע הבא: אתם נכנסים לחדר פגישה עם קבוצת אנשי עסקים. כולם פונים אליכם ומביטים בכם, לא רק במילים...
קראו עוד...
סיכום הספר "ארבע ההסכמות" מאת דון מיגל רואיז: המסע האישי לחופש פנימי
סיכום הספר "ארבע ההסכמות" מאת דון מיגל רואיז: המסע האישי לחופש פנימי   דמיינו את עצמכם...
קראו עוד...
איך לזהות חיוך אמיתי אצל אנשים?
איך לזהות חיוך אמיתי אצל אנשים?     תארו לעצמכם את הסיטואציה הבאה: אתם בפגישה עם מישהו חדש, אולי בפעם...
קראו עוד...
למה אנחנו מרימים את הגבות? מה הסיבה הסודית שעומד מאחורי זה?
דמיינו את הסיטואציה הבאה: אתם הולכים ברחוב באיזה יום רביעי רנדומלי מסוים, ופתאום אתם רואים ופוגשים אדם...
קראו עוד...
איך למכור יותר? - העקרונות העסקיים שיעזרו לכם למכור הרבה יותר
אני אגיד את זה כאן ועכשיו כדי שלא יהיה פה אי הבנות לא משנה כמה העסק שלכם חזק, לא משנה כמה העסק שלכם ממותג...
קראו עוד...
איך לנתח את המתחרים: סיכום הספר "פרה סגולה"
בעולם רווי באינספור מוצרים ושירותים, צריך לדעת איך העסק שלך יכול להתבלט וללכוד את תשומת הלב של קהל היעד...
קראו עוד...
גלילה למעלה דילוג לתוכן